Vizes élőhelyek világnapja 2024.02.02.

Vizes élőhelyek világnapja 2024.02.02.

Iskolánkban 2024. február 2-án a vizes élőhelyek világnapjára emlékeztünk. A kisebbek vízi élővilággal kapcsolatos rajzokat készítettek, míg a nagyobbak KVÍZ-t töltöttek ki.

Minden résztvevőnek gratulálunk!

1971. február 2-án írták alá a Ramsari egyezményt, mely a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek, különösen, a vízimadarak élőhelyeinek védelméről rendelkezik. Hazánkban harminc évvel ezelőtt hirdették ki a kapcsolódó jogszabályt, Magyarországon jelenleg 29 Ramsari Terület van.

A vizes élőhelyek világnapja célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a vizes élőhelyek kritikus jelentőségére és azok megóvására. Ez a különleges nap kiemeli ezeknek az élőhelyeknek a fontosságát a biodiverzitás megőrzésében, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban, és abban hogy hogyan segítik az emberi jólétet és a fenntartható fejlődést. A vizes élőhelyek világnapja rávilágít, hogy a vizes élőhelyek alapvetők a vízkészletek megőrzésében, az ökoszisztéma-szolgáltatások nyújtásában, mint például a víztisztításban és árvízvédelemben, és fontos életteret biztosítanak a különböző növényi és állatfajoknak. A világnap túlmutat egy egyszeri "neves napon": ez az alkalom fontos emlékeztető arra, hogy haladéktalanul meg kell állítani a vizes élőhelyek gyors pusztulását.

Kapcsolódó galéria

Vizes élőhelyek világnapja 2024.02.02.

Pályázatok

Okosan a pénzzel
Örökös ökoiskola