Tanévnyitó ünnepély 2022.08.31.

Tanévnyitó ünnepély 2022.08.31.

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek! Tisztelt Kollégák! Vendégeink!

Sok szeretettel köszöntöm a tanévnyitó ünnepélyünkön megjelelő tanítványainkat, kollégáinkat, vendégeinket és az ünnepséget megtisztelő szülőket! 

Kedves Szülők, Gyerekek!

Aki nem az iskola világában él, annak úgy tűnik, hogy egyik év a másikba ér, minden évben megismétlődik a tanévnyitó és az ezt követő 183 tanítási nap, majd a ballagás.

Azonban azt, hogy ez mennyire nem így van, az elmúlt 3 tanév rendkívüli helyzetei is bizonyítják. Mindig új és újabb kihívásokkal kell szembenéznünk és alkalmazkodnunk hozzá, ami bizony nem kis munkát, kitartást, erőfeszítést követel pedagógustól és diáktól egyaránt.

Eddig a koronavírus járvánnyal kellett „megbirkóznunk”, most pedig a háború és a gazdasági válság ró ránk további terheket.

Ebből az következik, hogy az idei tanév sem lesz nehézségektől mentes.

Igen, időnként nehézségekre van szükségünk az életben. Azt mondják, a túlságosan könnyű út nem edzi meg az embert.

Ha nem edződünk, nem leszünk erősek, amikor annak kell lennünk. De pontosan ezek a nehézségek és a becsületes küzdés tesznek bennünket alkalmassá hivatásunk megtalálásához és elfogadásához.

Kedves Első Osztályosok!

Köszöntelek Benneteket a Királyi Pál Általános Iskola ünnepélyes tanévnyitóján. És ha valami ünnepélyes, akkor az csak valami nagy dolgot jelenthet. Bizony a Ti életetekben is elérkezett ez a nagy pillanat, megkezditek általános iskolai tanulmányaitokat. Mostantól kezdve a két kezeteket egyszerre ketten fogják majd. Egyik oldalon a tanítók, a másik oldalon a szüleitek. A mai naptól temérdek izgalmas dolog vár Rátok. Németh Andrea tanító néni bevezet majd Benneteket az olvasás, a betűk és számok varázslatos világába. Ő lesz az a tanító néni számotokra, aki féltő gondoskodással és szeretettel óv majd Benneteket, vigyáz Rátok és az iskolában kicsit az anyukátok is lesz. Kérlek Titeket, figyeljetek arra, amit a tanító néni mond, fogadjatok szót neki! Szerezzetek nála sok csillagot, piros pontot, hogy a szüleitek veletek együtt örülhessenek.

Tisztelt Szülők!

Szívből köszönjük, hogy ránk bízták legnagyobb kincseiket, a gyermekeiket! Kérem Önöket, hogy higgyenek gyermekeikben, bíztassák, ösztönözzék Őket a tanulási folyamat során! Emellett bízzanak kollégáim szakmai tudásában is! Tanáraink mindent meg fognak tenni azért, hogy a rájuk bízott gyerekeket a képességeiknek megfelelő tudáshoz juttassák! Tartsák a kapcsolatot intézményünk pedagógusaival, merjenek kérdezni, bátran kérjék segítségüket, mert az eredményes munka és a jó kapcsolat alapja a kommunikáció.

Kedves Diákok!

A nyáron biztos többen megígértétek a szüleiteknek, hogy ebben a tanévben jobb eredményeket értek majd el, mint a tavalyiban. Ez csak úgy lehetséges, ha komolyan veszitek a munkátok, ELVÉGZITEK A FELADATAITOKAT és KITARTÓAK lesztek a tanév során.

Tudjuk, hogy az ismeretszerzés a mai online világban gyorsan és könnyen megy, de nekünk VALÓDI TUDÁS megalapozása a célunk, hogy célkitűzéseink vára !  ne homokra épüljön.

A tartós, minőségi építkezés folyamatát ma ugyanúgy meg kell szenvedni, mint régen. Kellenek tanáraitok, akik az ismeretekkel való találkozást élményszerűvé teszik, akik magyaráznak, láttatnak, hogy tudjátok, mi a jó és rossz közötti különbség, mi az, ami nélkülözhető.

James Arthur Baldwin azt mondja: „A tehetség mögött köznapi szavak rejlenek: szorgalom, szeretet, szerencse, de mindenekelőtt a KITARTÁS.”

Két kérésem van erre a tanévre:

Az első: az iskolában ne csak valahogy-akárhogy legyetek, hanem legyetek „jelen”! Teljes valótokkal, figyelmetekkel és önfegyelmetekkel.

A második: tegyetek meg minden erőfeszítést képességeitek kibontakoztatására.

Ha mindkét kérésemet teljesítitek, akkor napról – napra növekszik majd önbizalmatok, elégedettek lesztek önmagatokkal, szüleitek pedig büszkék lesznek Rátok.

Hiszek abban, hogy az elmondottaknak megfelelően minden teljesül majd- vagyis mindenki teszi a dolgát.

 Kedves Szülők!

Célunk továbbra is közös: tanulóink, az Önök gyermekeinek sikere, boldogsága.

Azt hiszem ez elég nyomós ok és nemes cél ahhoz, hogy KÖZÖSEN tegyünk érte.

Mit tehet egy szülő a gyermekéért? EGYÜTTMŰKÖDIK GYERMEKE TANÍTÓIVAL! Nem kell igazságot tenni ott, ahol nem vagyunk jelen, ahol nem tudjuk a valódi történéseket. Nem kell ökölharcot vívni a jobb jegyért, hanem elfogadni, hogy valami épp nem sikerült a legjobbra a gyermeknél, mert ő sem tökéletes. Valós elvárásokat támasztani a gyermek felé, képességeihez mérten. Nem lehet MINDENKI MINDENBEN kiváló. El kell fogadni a gyermeket olyannak, amilyen. Irányt és példát mutatni nekik viselkedésben, illemben, beszédben. A gyermek olyanná válik, amilyen mi vagyunk, amilyennek mi látjuk és láttatjuk a világot.

Mindezekhez kitartást, sok türelmet, végtelen figyelmet és elfogadást kívánok gyermekeik irányában!

Az elkövetkezendő tanévhez pedig mindenkinek céltudatosságot, kitartó szorgalmat, jó egészséget és sok emlékezetes pillanatot!

Ezennel a 2022/2023-as tanévet megnyitom!

Kapcsolódó galéria

Tanévnyitó ünnepély 2022.08.31.

Tanévnyitó ünnepély 2022.08.31.

Pályázatok

Okosan a pénzzel
Örökös ökoiskola