TANÉVNYITÓ 2021/2022.

TANÉVNYITÓ 2021/2022.

Részletek Kocsis Andrea intézményvezető tanévnyitó beszédéből: 

"Holnap reggel újra benépesülnek az iskolák. A tanévnyitók, a szép beszédek után megkezdődnek a dolgos hétköznapok, mert ismét becsengettek… Próbáljuk meg ezt a tanévet kicsit optimistábban kezdeni, bízzunk önmagunkban, egymásban, a kollégáinkban, a diákjainkban s együtt, közösen biztosan menni fog, sikerül!

Vajon mi? Hát a zökkenőmentes tanévkezdés. Képzeljük el azt, hogy megkezdődött a  magyar iskolák   „őszi olimpiája”, mely egyedül csak a miénk, évente részt veszünk rajta,– immáron 3. éve járványügyi helyzettel, napról-napra változó közélettel, a tankönyvkiadással, megmérettetésekkel, programokkal. Mindezek ellenére – csak emlékeztetőül: az elmúlt tanévet is sikerrel zártuk!

Remélem, hogy viszonylag nyugodt – vagy az előző két tanévnél nyugodtabb – tanévünk lesz!

És sikeres is lesz?

Igen, mert mindannyian azt akarjuk, azért dolgozunk!

Kedves első osztályosok!

A mai nappal számotokra elkezdődik az életen át tartó tanulás időszaka. Nagyon nagy dolog iskolásnak lenni. Biztos vagyok benne, hogy kíváncsian várjátok, hogy milyen is lesz, mit lehet itt tanulni?

János bácsi, az osztályfőnökötök mindent meg fog tenni azért, hogy szeressetek iskolába járni, jó közösség legyetek és szépen megtanuljatok olvasni, írni, számolni.

Szüleiteknek köszönjük, hogy megtisztelték bizalmukkal az intézményt. Közhely, de igaz: minden kezdet nehéz-különösen akkor, ha a családban most először lesz iskolás a gyermek.

Higgyék el: nyílt, őszinte kommunikációval minden felmerülő kérdést, minden problémát meg lehet oldani.

SZÁMÍTUNK EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKRE!

Kedves Jelenlévők!

Az idei tanévtől iskolánk elnyerte az ÖKOISKOLA címet, melynek használatára 2021. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig SIKERES PÁLYÁZATTAL nyertünk jogosultságot.

A cím elnyeréséhez a többféle környezetvédelmi, fenntarthatósági program, tevékenység, verseny járult hozzá. Kötelezettségek is kapcsolódnak a megszerzett „titulushoz”: továbbra is sokféle fenntarthatóságot szem előtt tartó programot szervezünk majd.

Legyünk büszkék az elnyert címre és ne feledjük: a mindennapokban is éljünk környezettudatosan!

 

Tavaly ünnepeltük volna az iskola épületének 120 éves fennállását.

Ezen alkalomból elkészült a bejárat mellett található EMLÉKFAL – melyet már tavaly óta láthatunk - és Kotnyek Istvánról neveztünk el egy tantermet. 

Kedves Diákok!

Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar orvos, biokémikus így ír az iskoláról: „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen a tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az oktatás izgalmát, megtanulja szeretni azt, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.”

Mit kell tennetek ahhoz, hogy ez megvalósuljon? Az alapokat sorolom:

Ne feledjétek: az iskola munkahely. Nektek, diákoknak is az! Minden munkahelyen vannak szabályok, amelyeket minden ott munkálkodónak be kell tartania. Ahol ez nem így történik; ahol nem tartják be, illetve nem tartatják be a szabályokat, ott a zűrzavar, a káosz, az anarchia lesz az úr. A Ti, tanáraitok és a szüleitek elemi érdeke, hogy intézményünkben rend legyen.

Elvárom Tőletek, s elvárom a kollégáimtól is, hogy mi mindnyájan tartsuk és tartassuk be azokat az előírásokat, amelyek a nyugodt munka, az ismeretátadás, illetve ismeretbefogadás nélkülözhetetlen előfeltételei.

Mi, tanáraitok azt szeretnénk, hogy az előttetek álló új tanévben teljesítsétek első számú kötelességeteket, azt, amiért a szüleitek ideküldtek benneteket: TANULJATOK!

Nem a mi kedvünkért, hanem önmagatokért. Azért, hogy mindannyian elérjétek azt a szintet, amire képesek vagytok, s hogy felnőtt életetekben hazánk értékteremtő, hasznos polgárai legyetek.

Figyelmetekbe ajánlom a nagy római bölcs, Seneca mondatát:

„Míg élsz, egyre tanulj, s soha abba ne hagyd!

Ehhez minden iskolásnak, szülőnek és pedagógusnak erős hitet és sikeres új tanévet kívánok!

Ezennel a 2021/2022-es tanévet megnyitom!"

 

Kapcsolódó galéria

TANÉVNYITÓ 2021/2022. TANÉV

Pályázatok

Okosan a pénzzel
Örökös ökoiskola