Pályaorientációs nap

Pályaorientációs nap

2021.12.11-én iskolánkban pályaorientációs napot tartottunk. Intézményünkben fontosnak tartjuk, hogy a pályaorientációs tevékenység ne korlátozódjon a 7-8. évfolyamra, hanem minden életkorban az annak megfelelő formában készítse fel a tanulókat a felnőtt életre, a továbbtanulásra, életpályájuk megtervezésére.

A járványhelyzet miatt a tervezett üzemlátogatások elmaradtak ugyan, de a lehetőségekhez képest színes programot kínáltunk a gyerekeknek. A reggel a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Technikumának Rendészet és közszolgálat ágazatos tanulóinak bemutatójával indult, amely kicsik és nagyok számára élményt nyújtott. Ezután az alsósok korosztályuknak megfelelő pályaorientációs feladatlapokat töltöttek ki. Az 5 és 6. osztályosok pedig a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai közreműködésével gyakorlati oldalról nyertek betekintést egyes szakmákba: asztalt terítettek, ajándékot csomagoltak, csavaroztak, drótból figurákat hajlítottak, logikai játékot készítettek.

A 7-8. osztályos diákoknak a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Technikumának ágazati lehetőségeit egy ott tanító pedagógus és két (egykor iskolánkba járó) diák mutatta be prezentációval színesítve. Tanulóink kóstolót kaptak aprósüteményekből, melyeket a cukrásznak tanuló "thúrys" diákok készítettek számukra. Az előadás egy játékos- élvezetes vetélkedővel zárult.

A délelőtt folyamán az alsósoknak méhészeti bemutatóban is részük volt, ahol a jelenlévők a méhészkedés rejtelmeit ismerték meg. A mozgalmas napot kézműves foglalkozás zárta.

Kapcsolódó galéria

Pályaorientációs nap

Pályaorientációs nap

Pályázatok

Okosan a pénzzel
Örökös ökoiskola