Óriási siker a Miénk a legjobb iskola! elnevezésű videópályázaton

Óriási siker a Miénk a legjobb iskola! elnevezésű videópályázaton

245 pályázat közül második helyezést ért el iskolánk.

A Tankerületi Diákönkormányzati Tanács felhívása az iskolai élet bemutatásáról szólt.

52 intézményünk van, az intézményeknek másfél hónapjuk volt, három perces videófilmeket kértünk. 245 pályázat érkezett, nagyon jól sikerültek ezek az alkotások, én valamennyit láttam a kollégáimmal. Én úgy láttam, a gyerekek, az alkotók nagyon jól megfogták a lényeget minden intézményben. Remélem, a filmek felkerülnek az intézmények honlapjára, mert érdemes ezeket megnézni – mondta Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója.

A kisfilmeket háromtagú szakmai zsűri értékelte. Az egyik ítész szerkesztőségünk operatőre volt, aki elmondta tanácsait is a pályázóknak az eredményhirdetésen. – Nagyon sok szempontot kell szem előtt tartani. Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor azt mondom: kell lenni egy mondanivalónak. Kell egy üzenetnek lennie, ami tulajdonképpen a pályázat kiírásában szerepelt cím, az nagyjából megadja. Utána kell egy jó ötlet, hogy ez valamilyen csomagolást kapjon. Utána mondjuk egy forgatókönyvet kell írni, tehát kitalálni, hogy végül is hogyan valósítsuk meg, utána pedig meg kell valósítani – fogalmazott Jancsi László.

A versenyen különdíjat kapott a letenyei és egy keszthelyi általános iskola. Harmadik helyezést ért el a Batthyány-gimnázium, második lett a szepetneki Királyi Pál Általános Iskola, a legjobb alkotást pedig a Bolyai-iskola készítette.

(Forrás: https://kanizsaujsag.hu)

Pályázatok

Okosan a pénzzel
Örökös ökoiskola