Költészet napja 2022.

Költészet napja 2022.

A magyar költészet napját szavalóversennyel ünnepeltük iskolánkban.  Nemcsak a költészet és a versek ünnepe volt ez a kellemes hangulatú versdélután, hanem a kreativitás ünnepe is, valódi közösségi élmény. Egyenként és egyénként csak szavak és sorok vagyunk, de együtt, közösen egy valódi költeményt alkotunk.

Minden vers egy vallomás és minden versmondás egy kísérlet.  Jó volt látni, ahogy a szokásos izgalmat és lámpalázat legyőzve megnyíltak a versmondók, belehelyezkedtek a versekbe és átlényegülve érésekkel töltötték meg a sorokat, életre keltették a verseket.

Minden versmondónak gratulálunk és köszönjük az élményt, amit adtatok! Reméljük, hogy ti is gazdagodtatok egy pozitív tapasztalattal és nem utolsó sorban egy szép és számotokra kedves verssel. Ne feledjétek, minden vers kincs és örök.

 „A mindenséggel mérd magad” – írja József Attila egyik versében. Ezzel a gondolattal búcsúzva zárom soraimat, üzenetként szánva azoknak is, akik idén a hosszas bezártság után nem tudtak vagy nem mertek kiállni mások elé. Merjetek hinni magatokban, mert ha igazán akartok, és ha valódi célt tűztök ki magatok elé, sokra és többre vagytok képesek.

Eredmények:

Alsó tagozat

1. helyezett: Novák Botond 2. osztály

2. helyezett: Kalányos Rebeka 3. osztály

3. helyezett: Kalányos Kevin Márk 4. osztály

Különdíj: Harmat Bíborka 1. osztály

 

Felső tagozat

1. helyezett: Kóbor Zsófia 7. osztály

2. helyezett: Szantner Réka 7. osztály

 

3. helyezett: Müller Zselyke 5. osztály

3. helyezett: Dara Petra 6. osztály

Különdíj: Nyári Balázs 8. osztály

Kapcsolódó galéria

Költészet napja 2022.

Pályázatok

Örökös ökoiskola
Okosan a pénzzel