FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT 2020.10.05-09.

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT 2020.10.05-09.

“A fenntarthatóságra való felkészítés egész életen át tartó tanulási és szocializációs folyamat, amely tájékozott és tevékeny állampolgárokat nevel, akik kreatív, problémamegoldó gondolkodásmóddal rendelkeznek, eligazodnak a természet-és környezet, a társadalom, a jog és a gazdaság terén, és etikusan felelős elkötelezettséget vállalnak egyéni vagy közös döntéseikért, tetteikért. Ezek az intézkedések biztosítják az egészséges környezetet és a hatékony gazdaságot a jövő számára.” (Czippán Katalin – Havas Péter – Victor András)

 

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil, szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

Iskolánk első alkalommal csatlakozott a fenntarthatósági témahét programjaihoz, aktivitásaihoz.

A pedagógusok és diákok évfolyamonként, osztályonként minimum 2 tanóra erejéig részt vettek a feladat megvalósításában.

A témahét minden egyes programja azt a célt szolgálta, hogy a gyermekek figyelmét felhívjuk az élhető és fenntartható környezet megóvására és megtartására.


  Videó:

 ITT MEGTEKINTHETŐ


Az alábbi linken keresztül elolvashatják a program részletes beszámolóját: https://drive.google.com/file/d/1gABJMy_hh6N7XK0vEj0zOHHy-sV1YroO/view?usp=sharing

 

 

Kapcsolódó galéria

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT 2020.10.05-09.

Pályázatok

Okosan a pénzzel
Örökös ökoiskola