ERDŐK HETE 2021.

ERDŐK HETE 2021.

Ha nem ismered a fákat, eltévedsz az erdőben, de ha nem ismered a meséket, eltévedsz az életben. – tartja egy közmondás.

A mesék világával ezen a héten az erdők hetéhez kapcsolódtunk.

   

A környezetvédelmen, a fák, az erdők fontos szerepének hangsúlyozásán túl az emberek számára fenntartható környezet megteremtéséről és védelméről beszélgettünk.

Az idei erdők hetének fő gondolata a fenntartható erdőgazdálkodás, az erdő gondozása, gyarapítása, mint fenntartható gazdálkodási forma.

Célja annak bemutatása, hogy az erdők fenntartásáért és gyarapításáért végzett aktív munka célja az erdők szolgáltató-képességének megőrzése, legyen szó az erdők klímavédelmi vagy egészségvédelmi szerepéről, vagy a megújuló faanyag biztosításáról.

Saját szerepünket is kiemeltük, megbeszéltük, mennyi mindent tehetünk mi magunk is a környezetünk védelmében. Az elméleten túl meglátogattuk az Evangélikus templom udvarában ültetett Tündérkert fáit. Leveleket gyűjtöttünk, amelyekből képeket készítettünk. Színes papírból vidám őszi fákat ragasztottunk.

   

 

"Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak."

Wass Albert

 

Kapcsolódó galéria

ERDŐK HETE 2021.

Pályázatok

Okosan a pénzzel
Örökös ökoiskola