Bécsben jártunk

Bécsben jártunk

Tanulóink Bécsben jártak a Szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával.

Nem mindennapi élményben volt része iskolánk 35 tanulójának október 17-én. Buszra ülve Bécs városát tűzte ki úticélul a lelkes csapat, melynek tagjai iskolánk azon tanulói voltak, akik a német nemzetiségi nyelv és irodalom, illetve a népismeret órákon nyújtott teljesítményükkel megérdemelték ezt a különleges programot.

Bécsbe érve először egy kellemes hangulatú sétát tettünk a belvárosban. A kedves kávéházak, üzletek, szép épületek és szobrok látványa elvarázsolta a gyerekeket. Rácsodálkoztunk a mellettünk elhajtó fiákerekre, a bakon korhű ruhában hajtó kocsisokra, az elektromos rollereken munkába igyekvőkre, és a reggeli napsütésben magot csipegető galambokra.  A 12. században épült Szent István – székesegyházat belülről is megtekintettük, és megcsodáltuk a benne található gótikus szobrászat mesterműveit.

Programunk a Time Travel 5 dimenziós múzeumban folytatódott. Itt a különböző termeken áthaladva Bécs kétezer éves történelme kelt életre egy varázslatos időutazás formájában, az 1300 négyzetméternyi kalandparkban. A közel egyórás program része volt az 5 D mozi, a Habsburg show, a pestis gödör, a Bécsi Keringő körút, egy eredeti légvédelmi pince, és a végén egy fiákeres sétakocsikázás.

A múzeum után még egy rövid séta következett az óvárosban, a Stephansplatzon. Ez a kirándulás valamennyi gyermek és kísérő pedagógus számára felejthetetlen élményt jelentett. Nem csupán a különleges, izgalmas program tette élménnyé az utat, hanem tanulóink őszinte érdeklődése, lelkesedése és vidámsága. Következő programunk a szekszárdi Német Színház látogatása, és egy fergeteges darab megtekintése.

Kapcsolódó galéria

Bécsben jártunk a gyerekekkel

Pályázatok

Okosan a pénzzel
Örökös ökoiskola