A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Január 22-én, nemzeti himnuszunk születésnapján ünnepeljük a magyar kultúrát. Iskolánkban számos érdekes feladattal emlékeztünk meg erről a napról.

Az alsó tagozatos tanulók színes, izgalmas csapatversenyen mérték össze tudásukat. A változatos feladatok között szerepelt irodalmi totó, közmondások elmutogatása és felismerése, dalfelismerés, valamint szókirakó és szókereső feladatok. A gyerekek lelkesen küzdöttek és mindent megtettek a legjobb eredmény elérése érdekében.

A győzelmet a Kihívók csapata szerezte meg. II. helyezett a Bajnokok csapata, a III. helyezést pedig a Tiktok csapat szerezte meg. A vetélkedő végén valamennyi résztvevő apró ajándékban részesült.

A felső tagozaton beszélgettünk arról, hogy milyen színes a kultúra, megnéztünk egy rövid kis filmet a Himnusz regényes történetéről, közösen meghallgattuk a Himnusz zenekari változatát, átéreztük lelkünkre ható egyedi szépségét, nemességét. Tanulóink olvasási verseny keretében versenyezhettek, a legjobbak különböző jutalmakban részesültek.

Gratulálunk! Ne feledjétek, az olvasás különleges utazás, hétköznapjaink izgalmas kalandja:

"Amikor az ereidben szódavíz bugyog, amikor tíz centivel a föld felett lebegsz, amikor nem önmagad vagy, amikor elmerülsz egy világban, amikor semmi más nem érdekel. Nem, ez nem a szerelem. Ez az olvasás. " - Péterfy-Novák Éva

Izgalmas kalandokat kívánunk nektek!

 

5. osztály
1. helyezett Billege Dorottya
2. helyezett Csalló Gréta
3. helyezett Dara Petra
6. osztály
1. helyezett Gergály Sára
2. helyezett Marosi Zsófia
3. helyezett Répás Nadin Blanka
7. osztály
1. helyezett Balázs Rebeka
2. helyezett Hárs Noel Noé
3. helyezett Oszter Olivér Ottó
8. osztály
1. helyezett Szever Lara Jázmin
2. helyezett Opris Alex György
3. helyezett Turai Zoltán János

 

Kapcsolódó galéria

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

Pályázatok

Örökös ökoiskola
Okosan a pénzzel