29. Német Nemzetiségi Tábor Szepetneken

29. Német Nemzetiségi Tábor Szepetneken

Június 19-től 24-ig nyitotta meg iskolánkban kapuit a Német Nemzetiségi Olvasótábor. Az ötven főnyi gyereksereget óvodától a nyolcadik osztályos korcsoportig bezárólag izgalmas német nyelvi, kézműves, sport és játékos programok várták.

 

A délelőtt folyamán helyismereti vetélkedő, nyelvi kompetenciákat próbára tevő játékok és versenyek, számháború, activity, vers és mesefeldolgozás, szótanulás tette lehetővé a táborozók számára a könnyed, élvezetes nyelvtanulást. A kézműves foglalkozások során a gyermekek készítettek legyezőt, pólóból szatyrot, ceruzatartót és fűzfakoszorút. Nagy sikere volt az ügyességi sorversenynek, a néptánctanulásnak, a népi mesterségek megismerésének, a csillámtetoválások készítésének, és a szappanbuborékfújó versenynek. Természetesen nem maradhatott ki a programból a sport, az aszfaltrajzverseny, és a felfrissülést hozó vízibomba „csata”. A keddi délelőtt során a Dóra Fagyizó vendégeiként jeges finomságokkal hűthették le magukat a táborlakók. Ezt ezúton is szeretnénk megköszönni a szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzatnak.

A csütörtöki napon soproni kirándulás tette emlékezetesebbé a tábort. Kisvonatozás során ismertük meg a belvárost, gyönyörködtünk a kilátásban a Tűztoronyból, és bebarangoltuk a fertődi Esterházy kastélyt.

A Német Nyelvi Olvasótábor méltó lezárása volt a tanévnek, ahol a programok változatosságának köszönhetően minden gyermek felejthetetlen élményekkel gazdagodott. 

 

NTAB-KP-1-2023/1-000238


 

Kapcsolódó galéria

29. Német Nemzetiségi Tábor Szepetneken

Pályázatok

Örökös ökoiskola
Okosan a pénzzel