28. Német Nemzetiségi Hagyományőrző Tábor Szepetneken

28. Német Nemzetiségi Hagyományőrző Tábor Szepetneken

A Német Nemzetiségi Hagyományőrző Tábor immár 28. alkalommal várta a tanulni és kikapcsolódni váró gyermekeket a Királyi Pál Általános Iskolában. Külön örömünkre szolgált, hogy a tábori munkába évről évre több egykori, illetve helybeli tanuló kapcsolódik be- közösségi szolgálatot teljesítő fiatalként. Az idei év azért is különleges számunkra, mert több mint 65 gyermek döntött úgy, hogy töltsük együtt a hetet, és a résztvevők között köszönthettünk több olyan apróságot is, akik már beíratásra kerültek intézményünk első osztályába.

A hét során a gyermekek német nyelvi, kézműves, és játékos-mozgásos foglalkozásokon vettek részt. A német nyelv használata interaktív, egyéni és csapatok közötti feladatokban történt. Koktélkészítés, vetélkedő, szituációs játékok, versikék tanulása színesítette a programot. Tanulóink megismerkedtek a kavicsfestés rejtelmeivel, dolgoztak sólisztgyurmával, készítettek német nyelvű plakátokat, recepteket.

Az iskola falain kívül külső helyszínek tették változatossá a tábor programját. Sóstainé Márfi Ibolya -egykori iskolaigazgató és helytörténész- interaktív tárlatvezetésével bűvölte el a táborozókat, melynek során a Közös Gyűjtemény került bemutatásra.

A felső tagozatos tanulók a „Szepetnek Rally” elnevezésű, izgalmas vetélkedő keretében járták be a falu utcáit, érdekes helyszíneit. Kreativitást, és aktív nyelvhasználatot kívánó feladatokkal kellett bizonyítaniuk nyelvtudásukat.

Az evangélikus templomkert két alkalommal is nyitott kapuval várta a gyermekeket. Népi fajátékokkal, ügyességi és udvari játékokkal tölthették az időt a hűs fák árnyékában, valamint kipróbálhatták az íjászatot is. Frissen készült gyógyteával hűsíthették magukat, melynek az elkészítésébe is bekapcsolódhattak az érdeklődők.

Csütörtökön Pécsre, a kultúra városába indultak a tábor résztvevői. A Zsolnay Kulturális Negyed elbűvölte tanulóinkat a Planetáriummal, és a Varázsteremmel. A csillagos égbolt és a fizika rejtélyeinek tanulmányozása után az állatkert felé vettük az irányt. Az itt eltöltött idő igazi kaland volt a lelkes csapatnak, ahol tényleg önfeledten vetette bele magát mindenki a park állatainak felfedezésébe.

A tábor zárónapján együtt vetélkedtek kicsik és nagyok az iskola udvarán zajló, 7-8 helyszínen megvalósuló, vicces és izgalmas vetélkedő során. Elfáradva a játékban a helyi Dóra Fagylaltozó vendégei lehettünk, ahol jeges finomságokkal hűsíthették le magukat a gyerekek.

Táborunk méltó módon zárta a tanév során intézményünkben megvalósuló német nyelvtanulási folyamatot. Minden résztvevője feltöltődve, tudással és élményekkel gazdagodva zárta ezt a tartalmas hetet.

 

NTAB-KP-1-2022/1-000382

Kapcsolódó galéria

28. Német Nemzetiségi Hagyományőrző Tábor Szepetneken

Pályázatok

Okosan a pénzzel
Örökös ökoiskola